Siirry sisältöön

tetpaikka.fi-palvelun saavutettavuusseloste

Tämä seloste on laadittu 23.9.2020. Tässä saavutettavuusselosteessa kerrotaan, miten www.tetpaikka.fi-verkkopalvelussa noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista.

Tetpaikka.fi-sivusto on yksityisomisteinen kaupallinen palvelu, eikä sitä siis tuota mikään julkinen taho. Koska palvelun asiakkaana on kuitenkin pääasiassa kuntia, sivusto pyrkii noudattamaan julkisille verkkopalveluille asetettuja saavutettavuusvaatimuksia.

Miten olemme testanneet saavutettavuutta?

Tämän saavutettavuusselosteen huomiot perustuvat Tmi Pandoworksin omiin arvioihin sekä tarkistustyökalujen raportteihin.

Miten saavutettava www.tetpaikka.fi-verkkopalvelu on?

www.tetpaikka.fi-verkkopalvelu täyttää suurelta osin lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG-kriteeristö 2.1). Palvelussa saattaa kuitenkin olla saavutettavuuspuutteita seuraavissa kohdissa:

  • Videoiden tekstitykset
  • Sivuston käyttö ainoastaan näppäimistöllä

Sisältöä sivustolle tuottavat pääasiassa palvelun asiakkaana toimivien kuntien edustajat. Sisällöntuottajat vastaavat itse sivustolle siirtämänsä sisällön saavutettavuudesta kuten esimerkiksi videoiden tekstityksistä.

Saavutettavuusvaatimukset eivät koske tiettyjä sisältöjä

Verkkopalvelusta ulos ohjaavien linkkien takaa löytyvä digitaalinen palvelu tai verkkosivusto on kyseisen palvelun tarjoajan vastuulla ja sen saavutettavuus on kuvattu omassa saavutettavuusselosteessaan.

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa?

Pyrimme jatkuvasti parantamaan www.tetpaikka.fi-verkkopalvelun saavutettavuutta. Jos löydät ongelmia, joita ei ole kuvattu tällä sivulla, ilmoita niistä meille ja teemme parhaamme puutteiden korjaamiseksi. Vastaamme yleensä viikon sisällä. Lain mukainen vastausaika on enintään 14 vuorokautta.

Voit ilmoittaa saavutettavuusongelmista sähköpostitse osoitteeseen antti.huttunen@pandoworks.fi.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten toteutumista. Jos et ole tyytyväinen palvelusta vastaavalta saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019)